(0)

Gensyn med Kap Farvel

ljudbok och e-bok


En vinternat i 1959 synker det nybyggede motorskib M/S Hans Hedtoft pÄ sin jomfrurejse fra GrÞnland til Danmark. Skibet og dets 95 passagerer forsvinder sporlÞst i det iskolde hav ud for den grÞnlandske sydspids Kap Farvel, og man finder aldrig den tekniske grund til forliset.

Henrik Andersens roman "Gensyn med Kap Farvel" er inspireret af den virkelige historie om skibskatastrofen, der efterfÞlgende blev kaldt "Danmarks Titanic". Romanen skildrer Hans Zacharias Martinsens liv i dets forskellige faser. Han vokser op i Frederikshavn som sÞn af skibsvÊrftsdirektÞren Eigil Martinsen. Faren er med til at bygge det nye og eftersigende synkefri grÞnlandsskib med navn efter den danske statsminister Hans Hedtoft, og da skibet meldes klar til sejlads i 1959, fÄr den unge sÞn Zacharias arbejde ombord. Skibet skal forlÞse drÞmmene om frihed, landvindinger og eventyr, men bliver i stedet omdrejningspunktet i et mareridtsscenarie.

Forfatter og oversÊtter Henrik Andersen (f. 1966) voksede op pÄ Fyn, men har siden 1998 boet i udlandet, blandt andet i Barcelona, Berlin og de sidste 15 Är i Stockholm. Han debuterede i 1995 med romanen "De skyldfri" og har siden skrevet en rÊkke anmelderroste romaner. Henrik Andersen blander gerne virkelige begivenheder og historisk materiale ind i sine fiktive fortÊllinger om politik, eksistens og skÊbne. Hans roman "Beskyttelseszonen", der blev nomineret til DR Romanprisen i 2012, portrÊtterer livet i DDR og Tyskland efter murens fald. Henrik Andersen blev tildelt det treÄrige forfatterlegat fra Statens Kunstfond i 2005.