(0)

Gentagelsen

e-bok


Gentagelsen er en rÄ og voldsom skildring af et ungt liv. En voksen kvinde ser tilbage pÄ sig selv som 16-Ärig og undersÞger en central begivenhed fra sin opvÊkst.

Gentagelsen handler om at kysse for fþrste gang, om at have sex for fþrste gang – om at drikke og fþle sig fuld til en fest med nogle drenge i et rékkehus. At lþbe for at forberede sig til et maraton, at mérke en enorm sult og tþrst.

Og hele tiden vÄger mor over pigen som en hÞg. Far bliver i baggrunden. Fars afstand er til at tage og fÞle pÄ, mors kontrol er uhÞrt. Der findes hemmeligheder i familiens hus.

VIGDIS HJORTH er fĂždt i 1959. Hun voksede op i Oslo, men har siden boet i KĂžbenhavn, Bergen, Schweiz og Frankrig. Hun er cand.mag. med fagene idĂ©historie, statsvidenskab og litteraturvidenskab. I 2016 udgav hun den anmelderroste roman Arv og miljĂž, som blev Ă„rets mest omtalte roman i Norge – og som hun vandt bĂ„de Bokhandlerprisen og Kritikerprisen for, og som blev nomineret til Nordisk RĂ„ds litteraturpris. Siden har hun blandt andet skrevet Er mor dĂžd, der var indstillet til Nordisk RĂ„ds litteraturpris 2021.