(12)

Godhavn

ljudbok och e-bok


”Godhavn” er en lille by pĂ„ DiskoĂžen langt mod nord ved GrĂžnlands vestkyst. Her bor en dansk tilflytterfamilie med tre bĂžrn, som pĂ„ hver deres mĂ„de forsĂžger at finde sig til rette i det lille fangersamfund. Den yngste datter, BjĂžrk, starter i skole, og snart mister hun den tĂŠtte kontakt til sine grĂžnlandske venner, som skal gĂ„ i den grĂžnlandske klasse. Den indadvendte og sĂ„rbare dreng, Knut, har en bedste ven, som skal rejse tilbage til Danmark. Og den ĂŠldste sĂžster, Hilde, der er sin fars Ăžjesten, truer familiefreden da hun bliver forelsket i drengen Johannes.

I fortÊllingens midte stÄr selv samme Johannes. Med sin evne til at tilpasse sig trÊnger han ind i familien og bliver det utilregnelige punkt som begivenhederne udspiller sig omkring. Indtil de pludselig tager en uventet drejning og kommer ud af kontrol.

Foruden at vĂŠre en fortĂŠlling om livet i et det barske Arktis med sultne slĂŠdehunde, vĂ„deskudsulykker og smĂ„ og store intriger, handler ”Godhavn” om en sĂŠrlig periode i den dansk-grĂžnlandske historie, hvor mange danske familier rejste ud for at leve pĂ„ en ny mĂ„de i radikalt anderledes omgivelser, noget som ikke mindst bĂžrnene mĂ„tte lĂŠre at leve med.

IndlĂŠst af Ida CĂŠcilie Rasmussen 2015.