(5)

Gokkelajser

ljudbok och e-bok


‘Gokkelajser‘ er historien om Bosse Hall Christensen, trommeslageren der var med til at starte Shu-bi-dua og som med sine sproglige indfald satte sit umiskendelige prĂŠg pĂ„ bandet gennem dets fĂžrste Ă„rti. Men det er andet og mere end blot en sensationel rĂžverhistorie om sex, drugs and rock ‘n‘ roll.

Det er fÞrst og fremmeste en forblÞffende levnedsbeskrivelse om en dysfunktionel barndom, de mange successer med et af Danmarks stÞrste pop-ikoner, en mangeÄrig kamp mod alkoholismen, svigt af bÞrnene, selvmordsforsÞg, indlÊggelse pÄ den lukkede og afvÊnning. Et overraskende comeback med etableringen af et af de mest succesrige reklamelydstudier i Danmark, villa og Porsche, tilbagefald i misbrug, konkurs og den endelige rip-off. Fra gulddreng til nuldreng. Undervejs vandrer man med Bosse pÄ caminoen i Spanien, som han erobrede i 2005, og med sine mange refleksioner sÊtter han op- og nedturene i relief.

‘Gokkelajser‘ er en biografi, men kunne med sin stĂŠrke historie have vĂŠret en udviklingsroman. Og sĂ„ er den nĂŠrmest urimelig ĂŠrlig. Det er en pĂ„ Ă©n gang spĂŠndende, rystende, tankevĂŠkkende, humoristisk og velskrevet bog om et menneske pĂ„ konstant jagt efter ro i en rastlĂžs og martret sjĂŠl, og ikke mindst er det en fortĂŠlling om den evige jagt efter en mening med livet.


UpplÀsare: Paul Becker
LĂ€ngd: