(138)

Gravkammeret

ljudbok och e-bok


Da en perfekt konserveret mumie bliver fundet i den stÞvede kÊlder under Crispin Museum i Boston, vÊkker det begejstring, bÄde pÄ det skrantende museum, der pludselig har en publikumsattraktion i sin samling, og i offentligheden, der dÞber det sjÊldne fund Madam X. En CT-scanning bliver udfÞrt under stor bevÄgenhed, men det stÄr hurtigt klart, at noget ikke er, som det skal vÊre. Det mumificerede lig viser tegn pÄ nylige skader, og Madam X er ikke lÊngere en sag for oldtidseksperter, men en sag for retsmediciner Maura Isles.

For Maura og drabsefterforsker Jane Rizzoli fra Boston Politi er de tekniske beviser ikke til at tage fejl af – der er tale om et nutidigt mordoffer. Og da de uhyggelige levn af endnu en kvinde bliver fundet i et skjult kammer i museets kĂŠlder, stĂ„r det isnende klart, at en galning er pĂ„ fri fod – og driver gĂŠk med dem.

ArkÊologen Josephine Pulcillo er, ligesom de Þvrige medarbejdere pÄ Crispin Museum, rystet over fundene, men kun hun ved, at morderens kryptiske beskeder rummer en viden, der er sÊrligt rettet mod hende: detaljer om en mÞrk hemmelighed, hun troede var begravet for evigt.'

Maura mÄ nu stÞve sin viden om gamle dÞdsritualer af for at afslÞre en morders forskruede slutspil. Og da Josephine bliver bortfÞrt, har Maura og Jane forsvindende lidt tid til at opspore ArkÊologi-morderen, inden han fÞjer endnu et uhyggeligt eksemplar til sin makabre samling.

Det kringlede plot holder lĂŠserne hen i det uvisse.

Publishers Weekly

Gravkammeret er en fantastisk spĂŠndingsroman med et utal af uventede drejninger ... en dygtigt spundet krimihistorie.

Toronto Globe and Mail

Kriminallitteratur, nÄr den er bedst. Nervepirrende og umulig at lÊgge fra sig.

Harlan Coben


UpplÀsare: Michael Brostrup
LĂ€ngd: