(0)

Grevinde Danner - bind 1

e-bok


Carl Ewald fortĂŠller historien om arbejderpigen Louise Rasmussen, som takket vĂŠre sin skĂžnhed, klĂžgt og egenrĂ„dighed ender med at blive ophĂžjet til grevinde, for at kong Frederik VII kan gifte sig med hende. Men vejen til tronen er lang og hĂ„rd, ikke mindst pĂ„ grund af samtidens strenge seksualmoral, som Louise lader hĂ„nt om for i stedet at fĂžlge sit hjerte. For kongen er ikke Louises fĂžrste elsker, og da majestĂŠten kaster sin kĂŠrlighed pĂ„ hende, har hun allerede et uĂŠgte barn med en af hans nĂŠre venner, som hun hele sit liv – ogsĂ„ under ĂŠgteskabet med kongen – vedbliver at elske.

Historien om grevinde Danner er ikke bare et eventyr om en konge, som gÞr en fattig pige til sin dronning. Det er den Êgte historie om en kvinde, der mod alle odds ender ved kongens side og bliver hans eneste faste holdepunkt. Hun forhindrer i at gÄ helt til grunde i druk, samtidig med at hun kÊmper med nÊb og klÞr for at stÞtte det spirende demokrati i Danmark.

Forfatteren og journalisten Carl Ewald (1856-1908) havde en omfangsrig produktion, der strakte sig fra ironiske artikler i Politiken over debatterende samtidsromaner og historiske romaner til eventyr. Carl Ewald er ogsÄ kendt for sin oversÊttelse af brÞdrene Grimms eventyr.