(0)

Gruppearbejdets didaktik

e-bok


Der er en tÊt sammenhÊng mellem elevernes evne til at arbejde sammen og den gode klasserumskultur, og arbejdsformen handler ikke kun om lÊring, men rummer ogsÄ i hÞj grad et dannelsesmÊssigt og studieforberedende perspektiv. Det er samtidig noget, der skal kunne tilpasses til hvilket som helst klasserum og de mange forskellige typer af elever, man mÞder, og derfor er det nÞdvendigt, at vi sÊtter ordentligt fokus pÄ gruppearbejdet.

I Gruppearbejdets didaktik fÄr du vÊrktÞjerne til at videreudvikle dit brug af gruppearbejde og muligheden for at blive klogere pÄ en arbejdsform, som er meget udbredt i det danske uddannelsessystem. Det er bÄde en brugsbog med helt konkrete tiltag samt en refleksionsbog om alt, der skal medtÊnkes, nÄr elever skal lÊre at indgÄ i gode og lÊrerige dialoger med hinanden om fagligt indhold.

Bogens fokusomrÄder er:

gruppearbejdets psykodynamik og socialpsykologi

gruppearbejde og motivation

gruppearbejdets som dialogisk fĂŠnomen

gruppearbejdet som element i mere omfattende faglige forlĂžb.

Bogen udkommer i serien Didaktik, en rÊkke af didaktikbÞger til lÊrere i grundskolen og pÄ ungdomsuddannelserne samt lÊrerstuderende. BÞgerne gÄr praktisk til vÊrks, er fyldt med eksempler og Þvelser og er baseret pÄ den nyeste forskning.