(2)

Gudernes have

ljudbok


Det er en vederkvÊgende oplevelse at besÞge Korfu hÄnd i hÄnd med Gerald Durrell og genfinde den sollyse barndom i hans muntre selskab. Korfu var en fortrullet Þ, hvor beboerne var ligesÄ aparte for ikke at sige smÄskÞre som dyrene var mÊrkelige og vidunderlige og hvor jorden i sin rige frodighed havde gaver til alle "... vandmeloer sÄ sprÞde og kÞlige i kÞdet som lyserÞd sne ... ferskner, orangerÞde som hÞstmÄnen og bristefÊrdige af saft ..."

Det var et live for guder, familien levede i denne "Gudernes have" men det gik sjÊldent stille af. Storebror Larry rasede, nÄr han fandt isskabet proppet med halvrÄdne spurve, Prins Jeejee forstyrrede freden med sine forsÞg pÄ at spille fakir, og selv mor gik ud af sit gode skind, da kaptajn Creech nÊr havde spoleret hendes "indiske fest" med sine sjofle sange.

Men pÄ Gerald Durells Korfu var katastroferne aldrig rigtig katastrofale og ulykkerne blev hurtigt glemt. Selv iagttager han sine omgivelser med et sandt falkeblik og er samtidig bÄde lyrisk og strÄlende morsom, nÄr han fortÊller om den lille dreng og hans glÊder over at opdage verden og se, hvor dejlig den er.

Gerald Durrell (1925-1995) er fÞdt i Indien og flyttede som femÄrig med sin familie til England. Han skabte sig et stort navn i Storbritannien som tv-vÊrt for dyreprogrammer og forfatter til bÞger om dyr. Gerald Durrell grundlagde Jersey Zoologiske Have i 1959 og startede naturfonden Durrell Wildlife Conservation Trust.


UpplÀsare: Torben Sekov
LĂ€ngd: