(7)

Guds fjende

ljudbok och e-bok


Efter at have nedkÊmpet borgerkrigene og sikret sin lillebroder, Mordred, tronen, ser det ud til, at Kong Arthurs drÞm om et forenet kongerige kan blive til virkelighed. SkÞnt han stadig er i krig med saxerne og forsÞger at mÊgle mellem kristne og druider, lykkes det for Arthur at etablere broderskabet Det runde Bord og fÄ hvert af medlemmerne til at svÊrge sig troskab.

Men Arthurs gode intentioner, der kunne have ledt til fred og forsoning, undermineres efterhÄnden: Merlin er en gammel excentriker, der kun Þnsker at drive de kristne ud af landet og geninstallere de gamle guder; Lancelot forfÞrer dronning Guinevere og har selv politiske ambitioner, og Mordred er blevet en usympatisk ung mand, der ikke forstÄr sig pÄ at regere landet. ForrÄdt af bÄde sin kone og sin bedste ven kaster Arthur sig ud i hÊvnen pÄ Lancelot og hans fÞlge.

Denne fortĂŠlling er blĂŠndende godt skruet sammen og giver os et ganske andet og langt mere realistisk indblik i Arthur-ĂŠraen end det glansbillede af ĂŠdle riddere, vi kender fra legenderne.

Anden del af trilogien om den sagnomspundne Kong Arthur. Af forfatteren til bestselleren og fĂžrste del af trilogien om Kong Arthur "Vinterkongen".

Bernard Cornwell (f. 1944) er af Washington Post blevet kaldt en af nutidens stĂžrste forfattere af historiske romaner. Anne Knudsen priser Bernard Cornwell til skyerne som en af de bedste inden for sin genre. Bernard Cornwell er englĂŠnder, men bor i USA.