(0)

Guldet

e-bok


Et sted langt ude i verden findes der et ondt land. Landet er ondt for alle de dyr, der er nĂždt til at bo der. Der er ingen frugtbar jord, bare sten, sten, sten sĂ„ langt, Ăžjet rĂŠkker. Dyrene sulter, planterne visner i jorden, og solen gemmer sig bag skyerne. En dag kommer to venner til det onde land. Sammen er de flygtet fra fĂŠngslet, og nu er de pĂ„ flugt. Hvor er bedre at gemme sig end i et ondt land, hvor ingen anden kunne tĂŠnke sig at bo? Inden lĂŠnge finder de to forbrydere ud af, at landet ikke kun bestĂ„r af sten – det gemmer ogsĂ„ pĂ„ guld...

I Carl Ewalds eventyr mÞder vi den danske natur, dens dyr og planter pÄ en ganske eventyrlig mÄde. SmÄ som store vil nyde disse finurlige fortÊllinger, hvor dyrene fÄr stemme, taler med trÊerne og klukker med vandlÞbene.

Forfatteren og journalisten Carl Ewald (1856-1908) havde en omfangsrig produktion, der strakte sig fra ironiske artikler i Politiken over debatterende samtidsromaner og historiske romaner til eventyr. Carl Ewald er ogsÄ kendt for sin oversÊttelse af brÞdrene Grimms eventyr.