(1)

Guldminerne : - Hemmeligheden bag verden bedste sportsfolk

e-bok


Forfatteren Rasmus Ankersen har besĂžgt seks steder, der masseproducerer sportsfolk i verdensklass.

Hvordan kan det vĂŠre, at alle de bedste langdistancelĂžbere i verden kommer fra to steder: En landsby i Etiopien og en landsby i Kenya?

Hvorfor er der 10 russere blandt verdens 50 bedste kvindelige tennisspillere, mens USA kun har to spillere i top 50?

Og hvordan kunne et lille land som Jamaica vinde syv guldmedaljer i sprintdisciplinerne ved VM i Berlin 2009?

Disse spĂžrgsmĂ„l besvarer forfatteren Rasmus Ankersen i sin nye bog ”Guldminerne – hemmeligheden bag verdens bedste sportsfolk”.

Rasmus Ankersen har rejst til seks steder i verden med en usÊdvanlig hÞj koncentration af elitesportsfolk. Her har han undersÞgt sportsfolkenes levestil og trÊningsmetoder og talt med trÊnerne, der stÄr bag de imponerende resultater. I bogen afliver forfatteren talentbegrebet. Den vigtigste faktor for at kunne levere topprÊstationer er trÊning i ekstremt store mÊngder. 10.000 timer er minimum for at nÄ toppen, fastslÄr den 27-Ärige forfatter.

”For at kunne trĂŠne sĂ„ meget, har du brug for sult og masser af den. Men trĂŠningsmĂŠngden gĂžr det ikke alene. Det handler ogsĂ„ om kvaliteten af den. Du har brug for ĂŠrlig og konstant feedback, for kompetente trĂŠnere og et offensivt mindset. Alt det forener guldminerne”, siger Rasmus Ankersen.