(0)

Hai ihmisten ilmoilla

e-bok


Hain ystÀviÀ ovat merikrotti, syvÀnmerensukeltaja ja sÀhköankerias. Ja vaikka nuo ystÀvÀt miten varoittelevat, hai haluaa mennÀ ja matkustaa, nÀhdÀ ihmisten ihmeellisen kaupungin. NiinpÀ se ui pitkÀn matkan kaupungin satamaan ja pÀÀtyy vedenpuhdistamon kautta vesitorniin! Ja sattumalta tuossa kaupungissa erÀs lapsi kaipaa lohtua ja liikuntaa. Silloin lapsen seuraksi saapuukin vesihanasta hai!

Miten hyvÀltÀ tuntuukaan ystÀvyys! YhdessÀ uiskennellaan vesijohtoja pitkin kerrostalon muihin asuntoihin. NÀin tavataan naapureita, toinen toistaan kummallisempia aikuisia. Lopuksi saatetaan yhteen monta yksinelÀjÀÀ!

Hai ihmisten ilmoilla on mielikuvituksellinen seikkailu ystÀvyydestÀ ja ystÀvystymisestÀ, kodista, perheestÀ, lapsena olemisesta. Kristiina MÀkimattilan upeasti kuvittamassa kertomuksessa saa turvallisin mielin kohdata jÀnnittÀviÀ ja vaikeitakin tuntemuksia sekÀ hupaisia ja yllÀttÀviÀ tilanteita. Unet, unelmat, aikuisten huolet, lapsen mieli, kaikki se voi hienoisessa haikeudessaankin olla hyvin kaunista.