(0)

Ham Ib

e-bok


Året er 1627, Danmark er del af trediveĂ„rskrigen og stĂ„r for nederlagets dĂžr. Den tyske hĂŠr er i fĂŠrd med at invadere Jylland. Da lĂŠseren mĂžder 12-Ă„rige Ib og hans bror Per, bor de hos deres farbror og tante, men snart rammes drengene af tragedie. De bliver tvunget til at begive sig ud pĂ„ en farefyldt fĂŠrd for at komme hjem til deres forĂŠldre i Nordjylland.

I denne gribende historie mÞder drengene bÄde store farer og stor venlighed, mens de rejser igennem det krigsÞdelagte danske landskab. Martin Elmer har begÄet en fÊngende historisk roman, som aldrig taber sine relaterbare karakterer af syne.

Robert Cecil Martin Elmer Berg (1930-2008) var en dansk forfatter, som skrev sine bÞger under navnene Martin Elmer og Robert C. Berg. Hans bibliografi tÊller bÞger inden for en rÊkke genrer, herunder bÄde skÞn- og faglitteratur. Elmer var politisk engageret og homoseksuel, hvorom han forfattede tekster i flere tidsskrifter og bÞger, som Danmarks fÞrste. Elmer har vundet flere danske litteraturkonkurrencer for sine kronikker, noveller og romaner, herunder Gyldendals Internationale BÞrne- og Ungdomsroman-konkurrence i 1987.