(0)

Hamas i Gazastriben

e-bok


Islamismen bliver i disse Är i Vesten af mange opfattet som en trussel mod den vestlige verdens interesser, vÊrdier og sikkerhed. Dette gÊlder i hÞj grad ogsÄ for den palÊstinensiske Hamas-bevÊgelse. I stedet for at opbygge stereotyper om en monopolitisk islamisme er det nÞdvendigt at analysere den. For at komme til en Þget forstÄelse af islamismen og dens gennemslagskraft undersÞger Michael Irving Jensen blandt andet, hvorledes de islamistiske ledere arbejder for at implementere den islamiske utopi, samt hvorledes sympatisÞrerne begrunder deres engagement i islamiske sammenhÊnge. "Hamas i Gazastriben" giver for fÞrste gang pÄ dansk en omfattende redegÞrelse for den islamiske Hamas-bevÊgelse og dens aktiviteter i det palÊstinensiske civilsamfund.

Michael Irving Jensen (f. 1964) er ph.d. i arabisk og arbejder som leder for International Media Supports afdeling for MellemÞst- og Nordafrikastudier. Han var i en ÄrrÊkke ansat pÄ Dansk Institut for Internationale Studier (DIIS) og er medstifter af hjemmesiden PalÊstina-Info.dk.

"Michael Irving Jensen har produceret en yderst lĂŠsevĂŠrdig bog, der giver empirisk materiale til et emne, som er aktuelt og vĂŠsentligt, men alligevel forbigĂ„et i forskningen. Som sĂ„dan har han produceret ny og nyttig viden. Denne viden har han ydermere evnet at anvende som et korrektiv til den hidtidige forskning i Hamas og islamismens socialaktivisme og dens forbindelse til bredere befolkningsgrupper." – BjĂžrn Olav Utvik, lektor i MellemĂžststudier, Universitetet i Oslo