(0)

Hamlet

e-bok


I Shakespeares nok mest berĂžmte skuespil, "Hamlet", mĂžder vi den unge danske prins, der netop har mistet sin far. En nat bliver Hamlet besĂžgt af sin fars genfĂŠrd, som fortĂŠller, at det er hans bror, Claudius, der har myrdet ham. Claudius har efter sin brors dĂžd giftet sig med Hamlets mor og deler nu magten over kongeriget med hende.

Opslugt af et behov for at skaffe retfĂŠrdighed for sin myrdede far og at vĂŠlte morderen og hans forrĂŠderiske brud af tronen begynder Hamlets liv og sind at falde fra hinanden.

Shakespeares klassiker "Hamlet" er ikke bare et medrivende skuespil med et spÊndende plot. Det tegner ogsÄ et psykologisk portrÊt af en kompliceret, dysfunktionel ung mand, der forgÊves forsÞger at navigere i en verden, hvor intet er, som det burde vÊre.

Den engelske skuespilforfatter William Shakespeare (1564-1616) er bredt anerkendt som verdens stÞrste dramatiker. Hans skuespil er oversat til alle moderne sprog og bliver opfÞrt mere end nogen anden skuespilforfatters stykker. Udover virket som forfatter arbejdede Shakespeare som skuespiller, og han er endvidere en af Englands allerstÞrste digtere nogensinde. Han stÄr bag 39 skuespil, 154 sonetter og flere andre digte.