(0)

Hamlet

e-bok


Shakespeares mest opfÞrte og oftest citerede stykke, tragedien om den danske prins Hamlet, handler om hÊvn og intriger. Stykkets motto kunne vÊre: Den der graver en grav for andre, falder selv i den. I centrum stÄr den sÞrgende Hamlet, hvis far er dÞd. Farens genfÊrd viser sig for Hamlet og fortÊller, at hans egen bror forgav ham for at fÄ hans krone og hans dronning. Hamlet svÊrger hÊvn over sin far, men har svÊrt ved at gÞre ord til handling.

Shakespeares klassiske tragedie foreligger her i Henning Krabbes bearbejdning (opr. udg. 1975) af Edvard Lembckes klassiske oversĂŠttelse. Ebogen er forsynet med introduktion og noter samt nyt forord af udgiveren.

Den engelske skuespilforfatter William Shakespeare (1564-1616) er bredt anerkendt som verdens stÞrste dramatiker. Hans skuespil er oversat til alle moderne sprog og bliver opfÞrt mere end nogen anden skuespilforfatters stykker. Udover virket som forfatter arbejdede Shakespeare som skuespiller, og han er endvidere en af Englands allerstÞrste digtere nogensinde. Han stÄr bag 39 skuespil, 154 sonetter og flere andre digte.