(11)

Harlem Shuffle

ljudbok och e-bok


Den dobbelte Pulitzerprisvinder er tilbage med en sprudlende og vildt underholdende fortÊlling om rÞveri, pengeafpresning og smÄsvindlere i begyndelsen af 1960'ernes Harlem.

Carney var lovlydig i den forstand, at han ikke var sÄ kriminel igen 


For kunderne og naboerne pÄ 125th street er Carney en respektabel mÞbelhandler, der gÞr sit bedste for at forsÞrge sig selv og sin familie. Han venter sit andet barn med konen Elizabeth, og selvom hendes strÊbsomme forÊldre hverken bryder sig om Carney eller hans trange lejlighed med udsigt til hÞjbanen, sÄ fÞles det alligevel som hjem.

Kun fÄ kender til hans forbindelser til den mere skumle del af uptown Manhattan, og hans facade af normalitet har mere end bare et par ridser.

Pengene er smÄ, sÄ hvis Freddy, Carneys fÊtter, en gang imellem afleverer en halskÊde eller to, spÞrger Carney ikke, hvor den kommer fra. Han kender en diskret juveler downtown, som heller ikke stiller spÞrgsmÄl.

Men en dag falder Freddy i klĂžerne pĂ„ en flok smĂ„forbrydere, der vil plyndre Hotel Theresa, Harlems svar pĂ„ Waldorf Astoria. DĂ©t gĂ„r ikke helt eft er planen – det gĂžr det sjĂŠldent, og pludselig er Carneys hverdag befolket af gangstere, lyssky politibetjente og andre suspekte typer, deriblandt mafi abossen Chink Montague.

Harlem Shuffle er en familiehistorie maskeret som spéndingsroman, en rþverhistorie, en roman om racisme og magt og – ikke mindst – et kérlighedsbrev til New Yorks mest berþmte bydel, Harlem.


UpplÀsare: Peter Pilegaard
LĂ€ngd: