(0)

Havets dronning

ljudbok och e-bok


Pigen Grace O’Mally blev fĂždt ind i en irsk adelsfamilie i 1530. I dag kender ethvert irsk barn hendes navn, for hendes skĂŠbne er blevet en del af det stof, som den irske selvforstĂ„else er gjort af.

I "Havet dronning" mĂžder vi Grace O’Mally, som pĂ„ ingen mĂ„de opfĂžrer sig som det forventes af en kvinde i 1600-tallet. I stedet fĂžlger hun sine egne veje. Blandt andet sejler hun i 25 Ă„r som kaptajn pĂ„ et piratskab og hĂŠvner blodtĂžrstigt drabet af sin elskede. Da hendes slĂŠgtninge bliver taget til fange af den engelske dronning Elizabeth, tĂžver Grace ikke med at sejle til England og konfrontere datidens mest magtfulde kvinde.

Franjo Terharts historiske roman "Havets dronning" er et spĂŠndende mĂžde med en hĂžjst usĂŠdvanlig kvinde, som irerne stadig elsker for hendes rolle som piratkaptajn, klanoverhoved, mor og forkĂŠmper imod den engelske overmagt.

Franz-Josef Terhart (f. 1954) er en tysk forfatter. Han har skrevet en lang rÊkke bÞger for bÄde bÞrn og voksne og flere af dem er oversat til andre sprog. PÄ dansk er udkommet "Havets dronning" fra 1991.


UpplÀsare: Dianna Vangsaa

LĂ€ngd: