(0)

H.C. Andersen. Den ensommes lod

ljudbok


Her i 1830’erne og 1840’erne er skomagersĂžnnen fra Odense en international litterĂŠr berĂžmthed, der modtages med alle hĂŠdersbevisninger, hvor han kommer frem pĂ„ sine rejser. Men hjemme i Danmark svigtes han af sine venner, ligesom hans forsĂžg pĂ„ at finde en livsledsagerske lider skibbrud, da sangerinden Jenny Lind afviser hans frieri. Kun i forholdet til den unge baron Henrik Stampe oplever han et flygtigt kĂŠrlighedsmĂžde – indtil ogsĂ„ det rives itu.

Bjarne Nielsen Brovsts fortÊlling om H.C. Andersens liv og forfatterskab bestÄr af fire dele, der fÞlger digteren fra fÞdsel til grav bÄde i Danmark og pÄ hans mange rejser rundt i Europa.

Bjarne Nielsen Brovst (f. 1947) er en dansk forfatter og foredragsholder, der i 1970 debuterede mede "Mit hjertes have". Sidenhen har han skrevet et utal af bĂžger inden for genrerne digte, noveller, romaner, selvbiografi og bĂžger om historie. Bjarne Nielsen Brovst har skrevet en lang rĂŠkke biografier om kendte danske forfattere, heriblandt H.C. Andersen, N.F.S. Grundtvig og Jeppe AakjĂŠr.


UpplÀsare: Troels MÞller
LĂ€ngd: