(0)

H.C. Andersen. Guldets klang

ljudbok


De mest afgÞrende og bevÊgende Är i H.C. Andersens liv er gennembrudsÄrene fra 1827-1835. Efter en veloverstÄet studentereksamen debuterer H.C. Andersen med hele tre bÞger og bliver publikums yndling. Men kun for en kort stund.

Den grimme ĂŠllings lange kamp mod tiderne begynder. PĂ„ en studietur til Jylland og Fyn – for at samle materiale til en ny roman – forelsker H.C. Andersen sig i den rige kĂžbmandsdatter Riborg Voigt, og det bliver afgĂžrende for den unge digter.

Riborg genelsker ham ikke. Og skuffelsen danner afsĂŠt for de store rejser ud i Europa, hvor den unge digter finder det store fortĂŠllestof, der siden gĂžr hans romaner internationalt kendte. Men det er med eventyrerne, han bliver berĂžmt. Og ensom.

Bjarne Nielsen Brovsts fortÊlling om H.C. Andersens liv og forfatterskab bestÄr af fire dele, der fÞlger digteren fra fÞdsel til grav bÄde i Danmark og pÄ hans mange rejser rundt i Europa.

Bjarne Nielsen Brovst (f. 1947) er en dansk forfatter og foredragsholder, der i 1970 debuterede med "Mit hjertes have". Sidenhen har han skrevet et utal af bĂžger inden for genrerne digte, noveller, romaner, selvbiografi og bĂžger om historie. Bjarne Nielsen Brovst har skrevet en lang rĂŠkke biografier om kendte danske forfattere, heriblandt H.C. Andersen, N.F.S. Grundtvig og Jeppe AakjĂŠr.


UpplÀsare: Troels MÞller
LĂ€ngd: