(2)

Hedeselskabet

ljudbok och e-bok


TreklĂžveret Tobias, Viktoria og Andreas – tre unge kunstnervenner – forlader deres storbyliv for at bosĂŠtte sig pĂ„ landet. Sammen har de en drĂžm. En drĂžm om et liv i naturens, den frie kĂŠrligheds og kunstens tegn. De lejer sig billigt ind i nogle forfaldne bygninger hos bonden Mads og begynder at udforske deres nye omgivelser – ukuelige, kulrede og fulde af hĂ„b.

Men pÄ den jyske hede mÞder de en barsk virkelighed af konkurstruede landbrug og opslidende manuelt arbejde. Det hÄrde liv sÊtter de tre venners forhold under pres, og drÞmmen mister sin glans i takt med at olien til fyret slipper op, strÞmmen svigter, og bilen brÊnder sammen. Samtidig opstÄr der nye indsigter og uventede venskaber for hovedpersonen Tobias, som udvikler et intenst had/kÊrlighedsforhold til landbrugslivet.

"Hedeselskabet" er en roman om millenial-generationens eksperimenter med nye livsformer og kÞnsidentiteter og bÊredygtige mÄder at leve af jorden pÄ. Men det er samtidig en historie, der med et moderne poetisk blik beskriver det gamle landskab pÄ den jyske hede, og som med stor indlevelse fortÊller om dansk landbrug og de udfordringer danske landmÊnd stÄr over for i dag.

Malte Tellerup (f. 1989) er cand.mag. i Litteraturvidenskab. Han debuterede i 2017 med romanen "MarklĂžs" og modtog Blixenprisen for Ă„rets litterĂŠre talent i 2018. "Hedeselskabet" er hans anden roman.