(56)

Heikki Silvennoinen: Nousut ja laskut

ljudbok och e-bok


Asioille on parempi nauraa kuin itkeÀ.

Heikki Silvennoinen pohtii menestystÀÀn, menneisyyttÀÀn, tulevaisuuttaan ja tehtĂ€vÀÀnsĂ€ maailmassa – viihdyttĂ€misen sietĂ€mĂ€töntĂ€ keveyttĂ€ ja arvoitusta kaiken takana.

Toiset meistĂ€ kestĂ€vĂ€t kolhuja enemmĂ€n, toiset vĂ€hemmĂ€n. Silti kaikista löytyy kohta, joka murenee ennemmin tai myöhemmin. Niin kĂ€vi myös Heikki Silvennoiselle. Kahden menestyksekkÀÀn uran ja kolmen rikkoutuneen avioliiton sekĂ€ erilaisten vastuiden ja suhdesotkujen kasaama taakka ajoi Silvennoisen kippaamaan roimasti enemmĂ€n kuin yhdet piiskaryypyt keikan alle. Ankara elĂ€mĂ€nvaihe selkisi lopulta hypnoosin, terapian ja meditaation avulla. Ja kas, elĂ€mĂ€ seestyi – ainakin jonkin verran.

Mittavan pÀivÀtyön suomalaisessa viihteessÀ tehnyt Silvennoinen on alun perin taiturimainen kitaristi, joka nousi esiin progressiivisen rockin pioneereihin lukeutuneessa Tabula Rasassa. HÀnen elÀmÀntarinaansa ei voisi kuitenkaan kertoa ilman Kummelia. Kummeli oli piristysruiske, jota 1990-luvun alun lama-Suomi kaipasi ja tarvitsi. Ohjelma nosti itseoppineen, monikasvoisen viihdetaiteilijan siihen kansan rakastamien tÀhtien joukkoon, jonka tekemiset ovat tuttuja niin varttuneemmalle kuin nuoremmallekin ikÀpolvelle.

Nousut ja laskut on Heikki Silvennoisen omin sanoin kertoma elÀmÀntarina ja paikoin syviinkin vesiin sukeltava henkilökuva, joka paljastaa, ettÀ kirjan kohde on aidoimmillaan jotain aivan muuta kuin sketsihahmojensa kaltainen hÀröilijÀ 24/7.

Tommi Saarela tunnetaan musiikkialan merkkihenkilöistĂ€ kirjoittamistaan kiitetyistĂ€ elĂ€mĂ€kerroista. Pave Maijanen – ElĂ€mĂ€n nĂ€lkĂ€ ja Kassu Halonen – Maailma on kaunis ovat olleet suuria arvostelu- ja myyntimenestyksiĂ€.