(1)

Hele vejen rundt

e-bok


Hele vejen rundt er en beskrivelse af en jordomsejling pĂ„ nĂŠsten 25.000 sĂžmil (46.000 km) i det gode skib Xenia. Bogen giver et indblik i, hvad der krĂŠves af fysik, psyke, udstyr og Ăžkonomi for at gennemfĂžre en jordomsejling. Den beskriver de oplevelser og kriser, der dukker op undervejs, men ogsĂ„ de refleksioner over livet, forfatteren gĂžr sig, nĂ„r hun befinder sig mange sĂžmil fra nĂŠrmeste kyst. Bogen giver lĂŠserne et fantastisk billede af den ufattelige skĂžnhed, Jorden besidder, men ogsĂ„ en beskrivelse af den fattigdom, de mĂžder undervejs. BesĂŠtningen besĂžger i alt 22 lande og mĂžder forskellige kulturer – kulturer og levevilkĂ„r, der pĂ„ ingen mĂ„der ligner dem, vi kender fra Danmark. Bogen kan med stor fordel lĂŠses bĂ„de af mennesker, der drĂžmmer om at tage fri fra den ofte lidt stressede hverdag og indfri livsdrĂžmmen, men ogsĂ„ af dem, der blot har lyst til at tage pĂ„ ferie i spĂŠndende eksotiske omrĂ„der.

Uddrag af bogen

Det er kulsort nat, og jeg har vagt. MĂ„nen er endnu ikke stĂ„et op. Jeg skuer ud i mĂžrket for tiende gang, og pludselig dukker et grĂžnt blinkende lys op. Jeg nĂŠrstuderer sĂžkortet for eventuelle bĂžjer. Vi er mere end 400 sĂžmil fra land, og her skal der ikke vĂŠre noget som helst uden eventuelle andre skibe. Jeg kalder pĂ„ Jakob og Henrik, og samtidig lĂžber min fantasi af med mig. Jeg synes, jeg hĂžrer en stemme, der siger ”help me, help me”, men jeg kan intet se. Det blinkende lys minder om det lys, der sidder pĂ„ de bĂžjer, der smides ud ved ”mand over bord”.

Om forfatteren

Lisbeth Lumby Rasmussen (f. 1956) er en eventyrer, der hele tiden begiver sig i kast med nye udfordringer. Hun har arbejdet i GrÞnland, besteget Kilimanjaro og rejst det meste af verden rundt, inden hun i 2017 forlader sit job som vicedirektÞr pÄ et sygehus i Danmark for sammen med kÊresten Henrik at indfri livsdrÞmmen om at sejle jorden rundt.