(0)

Hendrik i bakken

ljudbok och e-bok


Bonden Hendrik har altid vÊret indelukket og har med sit sÊre og tavse vÊsen svÊrt ved at vÊkke fÞlelser hos andre sÄvel som hos sig selv. Hans kone er hans modsÊtning. Hun bliver beundret og elsket for sit blide og stÊrke vÊsen. Hendriks ensomhed truer med at opsluge ham helt, da hans kone dÞr i en tidlig alder, og bÞrnene lider under hans store indre problemer og den materielle fattigdom.

"Hendrik i Bakken" er Marie Bregendahls debutroman. Det er en stĂŠrk debut, der ligesom hendes efterfĂžlgende bĂžger er drevet af hovedpersonens intense og realistisk skildrede udvikling.

Marie Bregendahl (1867 – 1940) var en dansk forfatter. Marie Bregendahl blev fĂždt i nĂŠrheden af Skive. Efter et hĂžjskoleophold flyttede hun til KĂžbenhavn og giftede sig med den berĂžmte digter Jeppe AakjĂŠr, som hun dog blev skilt fra igen efter syv Ă„rs ĂŠgteskab. Marie Bregendahl debuterede i 1904, og en stor del af hendes bĂžger kredser om hjemstavnen ved Skive, som hun dog aldrig flyttede tilbage til.

I 1918 kom Marie Bregendahl pÄ Finansloven, i 1927 modtog hun Tage Brandts Rejselegat, og i 1937 fik hun overrakt Selskabet for de skjÞnne og nyttige Videnskabers Pris.