(0)

Henry M. Stanley. En levnedsskildring

e-bok


Henry M. Stanley (1841-1904) levede et spÊndende og begivenhedsrigt liv, som fÞrte ham verden rundt. Han blev fÞdt i Wales uden for Êgteskab, og selvom han voksede op pÄ bÞrnehjem, lykkedes det ham at tjene nok penge til at rejse til Amerika. Her kÊmpede han pÄ begge sider under den amerikanske borgerkrig og fik efterfÞlgende arbejde som journalist pÄ New York Herald.

Det, Henry M. Stanley er bedst kendt for, er hans ekspedition dybt ind i det uudforskede Afrikas hjerte for at finde den forsvundne missionĂŠr og opdagelsesrejsende David Livingstone, som ingen havde hĂžrt fra i Ă„revis. P. Horn fortĂŠller om Henry M. Stanleys eftersĂžgning og den spĂŠndende opdagelse.

P. Horn (SÞren Peter Jensen Horn) (1880-1964) var uddannet lÊrer og ansat ved HjÞrring Østre Kommuneskole fra 1912 til 1950. Han var medlem af byrÄdet i perioden 1925-54 og har bl.a. vÊret viceborgmester, formand for socialudvalget, bÞrnevÊrnsudvalget, skoleudvalget og HjÞrringkredsens VenstrevÊlgerforening. Han var desuden Ridder af Dannebrog.