(0)

Herhjemme og derude

e-bok


"Vi gik over en gammel svalegang, gulvet var skrÞbeligt, sÄ brÊdderne gyngede under os. Vi mÄtte bÞje hovederne og halvvejs kravle: PÄ noget gammel sejlgarn var der hÊngt grÄ klude til tÞrring. De spÊrrede passagen."

"Herhjemme og derude" er en artikelsamling om Herman Bangs oplevelser og observationer pÄ begge sider af StrÞget, om fattigdommens sammenstuvede familier pÄ uhumske loftsrum, der lÄ ganske fÄ hundrede meter fra de riges herskabslejligheder med de smukke mÞbler og dyre malerier pÄ vÊggene. Herman Bangs artikler er lige sÄ velskrevne og maleriske som hans skÞnlitteratur, og billederne af livet i 1800-tallets KÞbenhavn er sÄ hjemsÞgende, som havde man selv bevidnet det.

Herman Bang (1857-1912) var en dansk kritiker, forfatter og journalist. I 1880 brĂžd han igennem med romanen "HĂ„blĂžse slĂŠgter", og siden blev det til en lang rĂŠkke vĂŠrker inden for forskellige genrer. Herman Bang er kendt for sin impressionistiske skrivestil og var en af hovedkrĂŠfterne bag det moderne gennembrud i dansk litteratur.