(192)

Hiljainen tahto

ljudbok


Hauholainen remontti- ja maalausliikeyrittÀjÀ Rainer Hytönen sekÀ kaksi hÀnen työntekijÀÀnsÀ, Leo ja Reka, remontoivat hÀmeenlinnalaista kerrostalokolmiota. Työt ovat kestÀneet vain pari pÀivÀÀ, kun Leo löytyy murhattuna Hattelmalan harjun rinteestÀ. VÀhÀiset johtolangat ohjaavat tutkintaa remontoitavaan asuntoon sekÀ asunnon edesmenneen omistajan Rakel Nevalaisen ja hÀnen poikansa Ossianin riitaan. Juttua tutkivien Pirkka Juutilaisen ja PÀivikki Noron mielenkiinto kohdistuu myös Leon entisen naisystÀvÀn liikkeisiin.

Majoitusyritys Hellevin Hovissa eletÀÀn kiireisiĂ€ ja jĂ€nnittĂ€viĂ€ aikoja. Yrityksen toisen osakkaan tytĂ€r on viimeisillÀÀn raskaana ja tulee lepĂ€ilemÀÀn lapsuudenkotiinsa Hauholle. TĂ€llĂ€kÀÀn kertaa Hellevin Hovi ei sÀÀsty murhatutkinnalta ‒ paikkakunnan pienet piirit tuovat eteen yllĂ€ttĂ€viĂ€ kytköksiĂ€.

"Hiljainen tahto" on suositun Hauho-dekkarisarjan viides osa.

Hauho-sarjan juonirikkaat dekkarit kertovat rikosten ohella hÀmÀlÀisen kylÀyhteisön iloista ja suruista.

Hanne Dahl (Anne SyrjÀ) on kirjoittanut moniosaisen Hauholle sijoittuvan dekkarisarjan. Dahl on opiskellut Helsingin yliopistossa germaanista filologiaa, suomen kieltÀ, kotimaista kirjallisuutta ja sosiologiaa. Työuransa hÀn on tehnyt lÀÀketeollisuudessa.