(5)

Himlen over Everest

ljudbok och e-bok


I base camp pĂ„ Mount Everest befinder der sig en gruppe fra det berĂžmte modehus Villari. Alle er uerfarne bjergbestigere, men verdens hĂžjeste bjerg tilhĂžrer ikke lĂŠngere kun eliteklatrerne. Nu kommer ogsĂ„ de rige og smukke – dem der kĂžber en plads pĂ„ toppen, som de kĂžber en Porsche.

 Ekspeditionens guide Giuseppe Cagliari er anerkendt og dygtig, men spĂŠndingerne i gruppen vokser, og han er presset. Da de begiver sig op ad bjerget tidligt om morgenen den 13. maj 2000, laver han en katastrofal fejlvurdering og leder klatrerne for sent mod toppen. PĂ„ vejen ned slĂ„r uvejret til, og ekspeditionen sidder fast i et piskende inferno.

 Mens mĂžrket tager til pĂ„ Everest, vĂŠkkes et hĂ„b om, at stjerneklatreren Jacob Engler kan redde de nĂždstedte. Men Jacob er deprimeret, vred og mĂ„ske syg og vĂŠgrer sig ved at hjĂŠlpe amatĂžrerne pĂ„ bjerget. Jo vĂŠrre katastrofen bliver, desto mere blottes gamle sĂ„r, og i den bistre atmosfĂŠre oppe i dĂždens zone stikker galskaben og hallucinationerne hovedet frem.

David Lagercrantz har skrevet en aldeles forrygende roman ... mareridtet bliver skildret, sÄ man sidder i sin lune stue og ryster af kulde.

SĂžndag

Med HIMLEN OVER EVERST har David Lagercrantz skrevet en medrivende og gennemresearchet psykologisk thriller, der lÞfter sig fra sine iskolde og ubarmhjertige kulisser til et nuanceret portrÊt af, hvad der pÄ godt og ondt driver det moderne menneske.

Information


UpplÀsare: Peter BÞttger

LĂ€ngd: