(85)

Historian pahimmat katastrofit

ljudbok och e-bok


Tulivuorenpurkaukset, epidemiat ja maanjÀristykset ovat puuttuneet historian kulkuun useita kertoja. Kaupunkeja on kadonnut tuhkan, laavan tai liekkien alle ja tuhoutunut ruton kourissa. Mustan surman iskiessÀ Eurooppaan myöhÀiskeskiajalla puolet Euroopan vÀestöstÀ menehtyi kulkutautiin. Yhdysvaltain itÀrannikolle 8. syyskuuta 1900 rantautunut raju hirmumyrsky taas tappoi 8 000 Galvestonin kaupungin asukasta. Laivojen haaksirikot ovat myös vieneet mukanaan tuhansia ihmishenkiÀ, kuten silloin, kun aikansa suurin höyrylaiva Titanic osui jÀÀvuoreen ja upposi niin, ettÀ vain 710 onnekasta laivalla olleista 2 224 ihmisestÀ pelastui, tai kun evakuoituja kuljettanut Wilhelm Gustloff -alus joutui neuvostoliittolaisen sukellusveneen torpedoimaksi ItÀmerellÀ tammikuussa 1945.

Olemme koonneet yhteen 18 dramaattista tarinaa historian pahimmista katastrofeista. Kuule lisÀÀ tapahtumista, uppoudu selviytyneiden liikuttaviin tarinoihin ja tutustu sankareihin, jotka vaaransivat oman henkensÀ pelastaakseen muita.

Maailman historia vie sinut henkeĂ€salpaavalle matkalle menneisyyteen. Nauti historian suurista tapahtumista ja palaa ajassa taaksepĂ€in – takaisin toisen maailmansodan eturintamaan, viikinkien ryöstöretkiin ja jumalia palvovien egyptilĂ€isten pariin. Maailman historia tarjoaa upeita artikkeleita jĂ€nnittĂ€vistĂ€ ja dramaattisista menneisyyden tapahtumista.