(0)

Hitler, min far og mig

e-bok


Den kloge og fĂžlsomme dreng Ernst vokser op i SĂžnderjyllands grĂŠnseland i 1930’erne. Hans familie er tysksindet og nĂŠrer stor beundring for Hitler og de nazistiske idealer. OgsĂ„ Ernst er fascineret af manden, der har magten i Tyskland – men han oplever samtidig, at han mĂ„ skjule sin fascination for naboer og kammerater, som langt fra deler familiens synspunkter.

Det fÞrer til en splittelse mellem det danske og det tyske, som kommer til at forfÞlge Ernst gennem hele livet. IsÊr faderens tidlige dÞd lader ham tilbage med en stor mÊngde ubesvarede spÞrgsmÄl, som han fra da af selv mÄ kÊmpe med.

"GrÊnseland" er den sÞnderjyske forfatter Gynther Hansens beretning om Ernst, der vokser op i en tysksindet, og dermed Hitler-venlig, familie i tiden fÞr og under Anden Verdenskrig, og om de konsekvenser splittelsen mellem det tyske og det danske fÄr for ham senere i livet. "GrÊnseland" bestÄr af tre bind: "Hitler, min far og mig", "Soldaterne" og "Danskerne".

Gynther Hansen (1930-2014) voksede op i en tysksindet familie i VarnĂŠs nĂŠr Aabenraa i SĂžnderjylland. Op til og under Anden Verdenskrig sympatiserede hans far og hans storebror med Hitler og nazismen, mens Gynther Hansen selv valgte danskheden, og denne splittelse kom til at fylde meget i det senere forfatterskab.