(0)

Hjemstavn

e-bok


"Jeg spÊnder ranselen af, sÊtter mig pÄ bakkehÊldet og ser ned over dalen, hvor landsbyen ligger i solfaldsskÊr... SÄ er denne landsby da endnu samlet og i lÊ! Folk ville gerne bo hinanden nÊr i gamle dage. SamfundsfÞlelsen var stÊrkere, fÊllesbevidstheden dybere. Nu flytter de ud fra hinanden. De vil bo hÞjt og frit og ensomt. Det er individualismen, der gÞr sig gÊldende."

Mads Jepsens fortÊlling om sin hjemstavn, Bremstrup ved Vejle, er en samling af feriebreve, han har skrevet, mens han som voksen var pÄ besÞg der, hvor han voksede op. Brevene er blevet trykt i en rÊkke dagblade, og til sammen giver de et smukt og eftertÊnksomt billede af den lille by Bremstrup, dens indbyggere og dens omegn, som det sÄ ud omkring Ärhundredeskiftet.

Mads Jepsen (1868-1916) var en dansk forfatter og redaktĂžr, der skrev en lang rĂŠkke bĂžger og artikler. Mads Jepsen viste helt fra barnsben et stort talent for at skrive og modtog allerede som tiĂ„rig sit fĂžrste honorar for en artikel. Han er i hĂžj grad kendt for sine mange biografier om blandt andre Jeanne d‘Arc, Peter Nansen og Oliver Cromwell.