(0)

Hjertets femte kammer

e-bok


Et menneskehjerte har fire kamre. Men nogle fĂžlelser er sĂ„ vanskelige, at der er brug for et femte. Det gĂŠlder for den danske oversĂŠtter Hanna Markham og den tyske politimand Oscar StĂŒrtz. De mĂždes ved et tilfĂŠlde, men viser sig at dele mere, end man skulle tro. Begge har mistet ĂŠgtefĂŠller og andre nĂŠrtstĂ„ende pĂ„ voldsom vis. Begge har talent for venskab og kĂŠrlighed, og dog lever de ensomt.

Mens den gamle verdensorden i 1991 bryder sammen med Golfkrigen og Sovjetunionens oplÞsning, forsÞger de to at forstÄ sammenbruddene og deres private livs forandringer.

Romanen om deres forhold er Inge Eriksens tilbagevenden til en realistisk samtidsskildring. "Hjertets femte kammer" handler om voksne menneskers engagement og fĂžlelser i en opbrudstid.

Den danske forfatter Inge Eriksen (1935-2015) debuterede i 1975 med "KÊllinger i Danmark: agitationer fra ingenmandsland", og siden da udgav hun en rÊkke romaner i genrer som science fiction, realisme og kÊrlighedsromaner. Inge Eriksen var kendt som bÄde vÊrdikritiker, samfundsdebattÞr og feminist.

"En roman om nutidsmenneskets isolation, 70‘er-utopiernes fald og de fantastiske drĂžmmes fĂždsel. Omslagene og transformationerne fĂ„r kĂžd og blod i Hanna og Oscar StĂŒrtz
. "Hjertets femte kammer" hĂžrer entydigt til forfatterskabets allerbedste. Den fĂžjer nye dimensioner til det. Persontegningerne skarpere. FortĂŠllingen elementĂŠrt spĂŠndende og fuld af overraskelser til det sidste. Kort sagt 279 lĂŠsevĂŠrdige sider."

– Annemette Hejlsted, Standart