(0)

Holger Begtrups levned fortalt af ham selv. Bind 2. Askov og Frederiksborg

e-bok


"En menneskehjerne er dog det forunderligste af alt, hvad skaberen har frembragt pÄ denne jord. Det mÄ jeg sande, nÄr jeg ransager min egen hjerne og finder sÄ mange tusind, snart spredte og snart sammenhÊngende minder i den om mit liv, fra jeg var fire Är gammel indtil den dag i dag. Det er en hel verden, som er gemt derinde."

Den danske teolog og forfatter Holger Begtrup ser tilbage pÄ sit spÊndende liv. I andet bind af sine erindringer fortÊller han om tiden, efter han blev fÊrdig som cand.theol. i 1880. Han kom til Askov for at undervise ved den udvidede hÞjskole, og det kom til at blive skelsÊttende for ham, idet han endte med at vie sit liv til hÞjskolebevÊgelsen. I andet bind fortÊller han endvidere om sine rejser, sin forfattervirksomhed og fuldfÞrelsen af de grundtvigske tankelinjer.

Holger Christian Begtrup (1859-1937) var en dansk teolog, hĂžjskoleforstander og forfatter. Han var uddannet cand.theol. og vandt i 1883 KĂžbenhavns Universitets guldmedalje. I 1895 grundlagde Holger Begtrup Frederiksberg HĂžjskole, som han blev forstander for. Holger Begtrup er desuden kendt for sine bĂžger "Det danske Folks Historie i det 19. Aarhundrede", "Grundtvigs udvalgte Skrifter", biografien "C. Berg, en dansk Politikers Udviklingshistorie" og "Den danske HĂžjskole".