(0)

Hos glasmaneterne

ljudbok


Hos Glasmaneterne er den fÞrste bog i serien. Bogen udspiller sig i Oslo efter en rÊkke tsunamier udlÞst af olieboringer i NordsÞen. Katastrofen omtales som "OversvÞmmelsen". Glasmaneter (vandmÊnd) har udviklet lunger og fÄet evnen til at bevÊge sig gennem luften. De flytter ind i det forladte menneskesamfund og grundlÊgger en ny civilisation. Brandmaneterne (brandmÊndene) sÊtter sig imidlertid snart pÄ den politiske magt. Man vil skabe "det benlÞse samfund". Ben bliver forbudt.

Vi fÞlger nogle af de fÄ overlevende mennesker i overgangen fra det ene samfund til det nÊste. De mÄ hver isÊr finde en mÄde at tilpasse sig. Med tiden vokser der ogsÄ en ny bevidsthed frem hos glasmaneterne, der fÞler sig mere og mere undertrykt af "de rÞde". En alliance pÄ tvÊrs af arter opstÄr, mytteriets frÞ bliver sÄet, og en yderst usÊdvanlig kamp for frihed tager form.

Jon Eirik Lundberg er cand.mag. i filosofi og bosat i Oslo. Til daglig er han leder af LĂŠsĂž Kunsthal. Han har tidligere udgivet en rĂŠkke digtsamlinger. Denne bog er hans fĂžrste science fiction-roman. Bogen er oversat af Marie Ladefoged.


UpplÀsare: Johan Berg

LĂ€ngd: