(0)

Hr. von Strammins vidunderlige rejse

e-bok


En sommermorgen omkring Ă„rhundredeskiftet tager den 23-Ă„rige junker Lutz von Strammin til Stralsund for at sĂŠlge tyve vognlĂŠs hvede. I Stralsund trĂŠffer han den skĂžnne Catriona, som er bragt i nĂžd og elendighed af hans fĂŠtter Gregor, en egoistisk libertiner, som vil lĂžbe fra sine forpligtelser over for hende. Den lidt naive, men ridderlige Lutz sĂŠtter sig for at hjĂŠlpe den ulykkelige kvinde. Hans velmente forsĂžg fĂžrer ham ud i en hvirvel af overraskende konflikter og eventyr, som kulminerer i en rejse til Paris, hvor den indviklede affĂŠre finder sin endelige lĂžsning.

"Hr. von Strammins vidunderlige rejse" er en festlig roman, hvor Hans Fallada udfolder et overdÄdigt humÞr og en charme, som vil fortrylle alle. Her er ingen trykkende sociale problemer, men en smittende munterhed og livsglÊde, som vil lyse op i lÊserens sind.

Den tyske forfatter Hans Fallada (egentlig Rudolf Wilhelm Friedrich Ditzen – 1893-1947) skrev en rĂŠkke politisk-sociale romaner, der kredser om arbejderliv og smĂ„borgerlighed i 1930‘ernes storbymiljĂž. Navnet Hans Fallada er et forfatterpseudonym dannet af to karakterer fra brĂždrene Grimms eventyr. Hans gennembrud kom med romanen "Lille mand, hvad nu?" fra 1932. Hans bĂžger er oversat til flere sprog.