(0)

Hukommelsestab og "Dobbeltbevidsthed"

e-bok


"Talrige nervÞse og rent sjÊlelige lidelser giver forstyrrelser af hukommelsen rsp. erindringsevnen, forstyrrelser, der ofte fÄr afgÞrende klinisk betydning, for sygdommens totalbillede, dens sondring fra andre, lignende, for dens bedÞmmelse i retsmedicinsk henseende osv."

Tanken om, at et menneske kan have mere end én bevidsthed eller ligefrem vÊre to forskellige personer har lÊnge fascineret bÄde fagfolk og lÊgmand. August Wimmers bog fra 1918 er en lÊgefaglig redegÞrelse for dette fÊnomen, som han selv har bevidnet i lÞbet af sin tid som direktÞr for psykiatrisk afdeling pÄ Sankt Hans Hospital. Bogen giver et interessant indblik i hvordan psykiatrien sÄ pÄ dette omstridte emne i starten af det tyvende Ärhundrede.

August Wimmer (1872-1937) var en dansk lÊge og professor, der skrev en lang rÊkke bÞger og artikler om folkesundhed og psykiatri. Han var bÄde uddannet inden for psykiatri og neurologi og var i mange Är direktÞr for Sankt Hans Hospital. August Wimmer var professor i psykiatri ved KÞbenhavns Universitet.