(0)

Huleforskerne

e-bok


”’Huleforsker’! ’Huleforskning’! Jeg huskede, jeg var stĂždt pĂ„ betegnelsen i bibliotekets kartoteker, men jeg var ikke helt sikker pĂ„, at det var et almindeligt anerkendt fag. Hvis det var det, mĂ„tte det hĂžre til de nyere videnskaber – ligesom psykoanalysen, der ogsĂ„ er en slags huleforskning
”

En sen aften pÄ dÊkket af et stort skib falder bibliotekaren Bunny i snak med skibets berusede kaptajn, der har en historie fra sin tid til sÞs, som han utroligt gerne vil fortÊlle hende. Det handler om noget sÄ eksotisk som huleforskning. I Finn Methlings hÞrespil skifter vi mellem kaptajnens fuldemandssnak og Bunnys brevskriveri til en ven derhjemme, mens historien langsomt foldes ud.

”Huleforskerne” udkom fþrste gang i 1988.

Finn Methling (1917-2010) var en dansk forfatter og dramatiker. Han skrev inden for adskillige genrer og udgav blandt andet digtsamlingerne ”FornĂŠgteren” (1950) og ”Stjernefloden” (1959). Det var som dramatiker, at Methling var sĂŠrligt kendt. Hans fĂžrste scenestykke, ”Dagen i morgen” (1950), blev opfĂžrt pĂ„ Det kongelige Teater, og efterfĂžlgende blev Methlings stykker opfĂžrt flere steder bĂ„de i Danmark og i udlandet.