(0)

Humanistisk videnskabsteori

ljudbok


Humanistisk videnskabsteori er en undervisnings- og oplysningsbog. Den er en klassiker i fagelementet Fagets Videnskabsteori pÄ BA-uddannelserne, og kan indgÄ pÄ kandidatuddannelserne og helt op til ph.d.-niveau, hvor ogsÄ dens omfattende referencer til videre litteratur vil vÊre vÊrdifulde.

Ti forskere skriver i fjorten kapitler om humanioras historie og tendenser i nyere tid, om humanioras rolle i det moderne samfund, om relationen mellem naturvidenskaberne og de humane videnskaber samt om de enkelte videnskabsteoretiske skoler og grundbegreber.

Finn Collin (f. 1949) er professor i filosofi ved KĂžbenhavns Universitet. Han er ph.d. fra University of California, Berkeley, og har en lang rĂŠkke forskningsartikler og bogudgivelser bag sig.

Rasmus Helles er lektor i kommunikation og it ved KĂžbenhavns Universitet, hvor han blandt andet forsker i empiriske metoder og videnskabsteori.

Simo KĂžppe (f. 1951) er videnskabsfilosof og professor i psykologi ved KĂžbenhavns Universitet. Han har udgivet flere bĂžger om videnskabsteori og psykoanalyse.

Sammen med en lang rÊkke fÞrende forskere inden for videnskabsteori, stÄr Finn Collin, Rasmus Helles og Simo KÞppe bag bogen "Humanistisk videnskabsteori".