(26)

Hundehoved

ljudbok och e-bok


"Et sted i det þstlige Tyskland lþber din farfar tvérs over en slette; jeg er begyndt at blive bange for, at han aldrig kommer hjem 
"

SÄdan stÄr der pÄ det postkort Asgers farmor sender til hans lejlighed i Amsterdam efter flere Ärs tavshed. Det stÄr klart, at Asger mÄ vende tilbage til Danmark for at tage afsked med sin dÞende farmor, familiens historiefortÊller, som nu kun overlever pÄ de dÄser med frisk luft, der hver uge ankommer fra hjemstavnen Bergen. Nu er det op til Asger at samle familiefortÊllingernes mange trÄde og mÄske finde den skat, der ifÞlge farmoren ligger nedgravet et sted pÄ parcelhusgrunden. Den forunderlige skattejagt i slÊgtshistorien fÞrer os blandt andet til Asgers farfar, den norske styrmandssÞn Askild, som fÞrst bliver smugler og siden maler, og den engleagtige, motorcykelkÞrende mormor. Senere mÞder vi Askilds Êldste sÞn Niels, der tilbringer det meste af barndommen i et skab under vasken, indtil hans udsÊdvanlig store flapÞrer opfanger en ganske sÊrlig stemme fra fortiden. Et sted i fortÊllingernes mÞrke lurer ogsÄ det frygtelige hundehoved, som har holdt Asger fra at rejse hjem sÄ lÊnge.

Hundehoved er en fyrig og varm slĂŠgtsroman og en forrygende opdagelsesrejse i tiden fra 30'erne til i dag. Den er trykt i mere end 150.000 ekesemplarer og solgt til udgivelse i 15 lande. Den er blevte hĂŠdret med Boghandlernes Gyldne LaurbĂŠr, LĂŠsernes Bogpris og P2 Romanprisen.

Pressen skriver:

"Et stort VUF! til Ramslands afbulerende roman."

– Berlingske

"En af de bedste lÞgnehistorier, jeg har hÞrt. Tempoet er hÞjt, og historien er bÄde svÊvende og jordnÊr komik. Morten Ramsland har bare at gi' hals igen og igen."

– Ekstra Bladet

”Ramsland skriver litteraturhistorie med Hundehoved.”

– Johannes Mþllehave

"Fremragende lĂžjet."

– Aftenposten, Norge

"Hundehoved er ikke endnu en slĂŠgtsroman. Den er slĂŠgtsromanen slet og ret, en bog som for min skyld bare kunne blive ved og ved."

– Stern, Tyskland


UpplÀsare: Jens Albinus
LĂ€ngd: