(0)

Huse og tider

e-bok


”NĂ„r jeg prĂžver at gĂžre mig klart hvad det betĂžd at flytte fra TvĂŠragervej til HĂžjvangsgĂ„rden i 9-Ă„rs alderen, er det meget mindre den omstĂŠndighed at vi forlod eget hus med have og nu boede i lejlighed, der stĂ„r som afgĂžrende for mig, end at vi flyttede et sted hen hvor der ingen mĂŠnd var om dagen, men det derimod formelig vrimlede med kvinder, fordi der var mange bĂžrn i ejendommen og deres mĂždre gik hjemme som de skulle, og at min egen mor nu sluttede sig til denne hjemmets kvindehĂŠr og, tvunget af nĂžd og vanĂŠre, ikke mere forlod os hver dag, hvad jeg frit kunne tage som et udtryk for hendes grĂŠnselĂžse kĂŠrlighed til os, eftersom jeg ingen anelse havde om de egentlige grunde til denne forandring.”

Ulrich Horst Petersen ser tilbage pÄ sin barndom og tager udgangspunkt i de steder, der har dannet rammer om hans opvÊkst og pÄ mange mÄder er blevet en del af ham. Bogen fortÊller blandt andet om, hvordan han og hans familie mÄtte flytte fra deres hyggelige hus i Glostrup efter anden verdenskrig. Hans far var blevet henrettet af modstandsbevÊgelsen for at vÊre nazist, og efter krigen betalte hans mor en hÞj pris for sit eget medlemskab af nazistpartiet.

”Huse og tider” udkom fþrste gang i 1997.

Ulrich Horst Petersen (f. 1936) er en dansk forfatter og jurist, der har vundet et vÊld af priser for sine mange bÞger. Han har bÄde udgivet essays, skÞnlitteratur og erindringer, der blandt andet fortÊller om hans oplevelser under besÊttelsen, hvor hans far blev myrdet af modstandsbevÊgelsen for at vÊre propagandachef for det danske nazistparti.