(0)

Huset Ajan

e-bok


"Huset Ajan" er fjerde og sidste bind i Ole E. Christiansens spÊndende og dramatiske serie om drengen Ajan, der flygter fra en slavetilvÊrelse i PalÊstina for at starte pÄ en ny og hÄbefuld tilvÊrelse i Jerusalem sammen med sin familie og sin forlovede. Men udlevelsen af de drÞmme, som Ajan har for fremtiden, bliver overskygget af interne familiestridigheder ...

Den danske forfatter Ole E. Christiansen (f. 1935) er uddannet lÊrer og har arbejdet som bÄde lÊrer og skolebibliotekar. I 1964 udgav han sin fÞrste faglitterÊre bog under titlen "Rummet og stjernerne" om astronomi for bÞrn, og i 1976 fik Christiansen sin romandebut med bogen "Slaven Ajan", som han selv illustrerede. I 1979 modtog han Danmarks Skolebibliotekarforenings bÞrnebogspris, og netop bÞrnebÞgerne har igennem hele Christiansens forfatterskab vÊret i centrum. Det er blandt andet kommet til udtryk med bÞgerne "Skjolds mÊrkelige rejse" (1998) og den todelte serie "Heksen fra Orini" (1984).

Serien om "Ajan" er en dramatisk og spĂŠndende beretning i fire bind om PalĂŠstina-jĂždernes tilfangetagelse og slavetilvĂŠrelse i Babylon for mere end 2000 Ă„r siden. Igennem de fire bind fĂžlges Ajan, der starter ud som slaver, men langsomt kĂŠmper sig ud af de kummerlige forhold – bĂ„de for ham selv, hans familie og hans elskede forlovede.