(0)

Hvad der gemte sig i kalken - Den chokerende historie om seriemorderen Petiot

ljudbok


LÊgen Marcel Petiot drÊbte i sin levetid mellem 60 og 200 mennesker i sin klinik og gjorde sÄledes sig selv til en af Frankrigs mest berygtede seriemordere. Under den nazistiske besÊttelse af Paris drÊbte han massevis af tyske jÞder og andre, som ville flygte, med en giftindsprÞjtning foregivet som en vaccination. Der blev fundet ligrester af 23 mennesker, som han havde brÊndt og forsÞgt at oplÞse i sin kÊlder. PÄ Politimuseet i KÞbenhavn kan man i dag se kalk med hÄr fra disse lig, som blev fundet pÄ gerningsstedet af en dansk journalist. Det skal vi hÞre mere om i dagens afsnit af 'Forbrydelsens genstande'.

VĂŠrter: Camilla Sager og Frederik Strand

Klip og tilrettelĂŠggelse: Camilla Sager

RedaktĂžr: Andreas Lindinger Saxild

Forbrydelsens genstande

Dansk kriminalhistorie er fyldt med spektakulÊre genstande, der har haft afgÞrende betydning for efterforskninger gennem tiden. GerningsvÄben, bevismateriale, kriminaltekniske spor. Mange af genstandene er hverdagsagtige imens andre fÄr én til at slÄ Þjnene op - men fÊlles for dem alle er, at de gemmer pÄ en grusom historie. I 'Forbrydelsens genstande' fortÊller vÊrt Frederik Strand historierne bag genstandene der har formet dansk kriminalhistorie.

Frederik Strand er til daglig museumsleder pÄ Politimuseet, og sÄ er han vÊrt pÄ adskillige podcasts og forfatter til flere bÞger om dansk kriminalhistorie, blandt andet om det danske rejsehold og uropatruljen.