(1)

Hvad lurer under overfladen i dag?

ljudbok


Skal Danmark igen vÊre en ubÄdsnation? Danmark var i nÊsten 100 Är en ubÄdsnation, og lige nu gÄr bÞlgerne hÞjt om hvorvidt vi herhjemme skal have en undervandsflÄde igen. Sidst en dansk ubÄd var i aktion var under Irakkrigen, hvor Danmark blandt andet havde sendt ubÄden SÊlen afsted til den Persiske Golf. I dette afsnit af 'Under Overfladen' fortÊller vi om hvilke lande der satser pÄ ubÄdene, og hvilke strategisk vigtige omrÄder der bliver lagt arm om. Vi kommer ogsÄ med en rÊkke ubÄdsanbefalinger, hvis du gÄr og mangler en god film eller bog om emnet.

Kom med ned under overfladen, ned i havets dybe stille mÞrke, til en ukendt verden hvor ubÄdene hersker. Dette er serien om ubÄdene. Fra de fÞrste opfindelser og landvindinger til ubÄdenes helt afgÞrende betydning i de store verdenskrige stiller vi skarpt pÄ fascinationen af det farlige liv under overfladen. I denne serie fÄr du serveret den moderne krigshistorie fortalt fra ubÄdenes perspektiv.

Din vÊrt er journalist Kristoffer Lind, mens dine eksperter er SÞren NÞrby, historiker og adjunkt ved institut for strategi og krigsstudier pÄ Forsvarsakademiet og Rasmus Dahlberg, historiker og lektor ved institut for strategi og krigsstudier pÄ Forsvarsakademiet

Kristoffer Lind er journalist og radiovĂŠrt.

SÞren NÞrby er historiker og adjunkt ved institut for strategi og krigsstudier pÄ Forsvarsakademiet

Rasmus Dahlberg historiker og lektor ved institut for strategi og krigsstudier pÄ Forsvarsakademiet