(0)

Hver vore veje. Livsformer, familietyper og kvindeliv

e-bok


Denne bog handler om kvinders dagligliv. Den stiller spÞrgsmÄl ved den antagelse, at kvinder har almene, kvindelige livsvÊrdier.

Gennem en lang rÊkke interviews viser Lone Rahbek Christensen, at kvinders liv og begreber om et godt liv mÄ forstÄs som principielt forskellige livsformer med hver sine krav om vilkÄr i parforhold og familieliv, pÄ arbejdsmarkedet og i samfundet. Den illustrerer, hvordan partneres livsformer kan vÊre symbiotiske eller stille uforenelige krav og forventninger til familielivet. Og den problematiserer, at nogle af de klassiske, kvindespecifikke livsformer ikke fÄr tilfredsstillet deres krav pÄ arbejdsmarkedet og i samfundet.

”Hver vore veje” udkom fþrste gang i 1987.

Lone Rahbek Christensen (f. 1956) er magister i europĂŠisk etnologi og har i Ă„rtier forsket i forholdet mellem stat, familie og individ op gennem Vesteuropas kulturhistorie. Hun har sidelĂžbende forsket i borddĂŠkning, porcelĂŠn, glas og bestik gennem Ă„rhundreder, samt i teknikker til tekstilfremstilling og dragt. Hun har formidlet sin forskning i bĂžger, udstillinger og TV-udsendelser.