(0)

Hvid som sne

ljudbok


Derek Strange er privatdetektiv i Washington D.C. Han er sort, tidligere politimand og bundhÊderlig. Han ved godt, at der er sager, han mÄske skal holde sig fra, men indimellem tager han dem alligevel, nÄr hans gode hjerte lÞber af med ham. Det sker, da han hyres til at kigge nÊrmere pÄ en sort betjents tragiske dÞd.

Christopher Wilson blev skudt ned af en hvid betjent under en temmelig forvirret politiaktion en sen aften. Wilsons mor vil have Strange til at undersÞge sagen, fordi hun vil have sin sÞn renset for de efterfÞlgende anklager om alkoholmisbrug og uansvarlighed. Da Strange kigger nÊrmere pÄ sagen, fÄr han uventet hjÊlp fra den mand, der skÞd Wilson, den irske eksbetjent Terry Quinn. De arbejder forblÞffende godt sammen og fÄr i lÞbet af efterforskningen indblik i den uhyggelige virkelighed, der hersker i Washington D.C.'s underverden, hvor bÄde politiet og de kriminelle opererer efter deres egne hemmelige regler, og hvor menneskeliv tÊller mindre end kontanter, hÄrde stoffer og alle de andre former for betalingsmidler, der florerer i de kredse.

George P. Pelecanos har skrevet elleve kriminalromaner og introduceres nu pÄ dansk med sin serie om privatdetektiven Derek Strange. Pelecanos er fÞdt i Washington D.C. i 1957. Han har arbejdet som bÄde bartender, bygningsarbejder og butiksassistent, uafhÊngig filmproducent og journalist, inden han blev krimiforfatter. Alle hans romaner foregÄr i eller omkring Washington D.C., og blandt anmeldere bliver han kaldt Washingtons Zola. Flere af hans romaner er prisbelÞnnede, og mange af dem er oversat til en lang rÊkke sprog.


UpplÀsare: Hans Bay
LĂ€ngd: