(12)

Hvidsten Gruppen

ljudbok och e-bok


Det er kommet adskillige bÞger om Danmarks frihedskamp. Denne bog er ikke som de andre. Det er bogen om kromanden og nogle bÞnder og hÄndvÊrkere i Hvidsted, som dannede Hvidsten-Gruppen, hvoraf tyskerne skÞd de otte. Det er bogen om det stÞrste drama i Danmarks kamp mod besÊttelsesmagten.

Axel Holm har fortalt denne historie med den ro og det lune, som karakteriserede Hvidsten-folkene, men ogsÄ med den spÊnding, kampen gav. Vi lÊrer nogle ualmindelige danskere at kende, elskere af livet, modige i dÞden.

Forfatteren har lÞftet beretningen op i et plan, sÄ den er mere end Hvidsten. Den er i sammentrÊngt form forudsÊtningen for og forlÞbet af den danske modstandsbevÊgelse.

Bogen slutter med offentliggĂžrelsen af de henrettedes sidste breve - meget gribende dokumenter.

Hvidsten-Gruppen spillede en afgĂžrende rolle under den danske modstandskamp. Gruppen opererede fra 1942-44, indtil den blev afslĂžret og taget af tyskerne.

Axel Holms bog om Hvidsten Gruppen stÄr som en af de stÊrkeste fortÊllinger om modstandskampen i Danmark. Den udkom fÞrste gang i november 1945, og blev i lÞbet af det fÞrste Är trykt i over 30.000 eksemplarer.

Lydbogen er konverteret fra lydbĂ„nd til mp3-fil. BemĂŠrk at lydbogen er fra 1960’erne - kvaliteten svarer derfor ikke til en nutidig indlĂŠsning.


UpplÀsare: Erhard Hansen
LĂ€ngd: