(1)

Hvis du vil se mig i himmelen

e-bok


Hvis du vil se mig i himmelen er Anne Marie Eriksens Äbenhjertige beretning om sit liv. Hvordan overlever man at have slÄet sit barn ihjel i en fÞdselspsykose? For Anne Marie har det vÊret en lang og sej kamp, og bogen beskriver forlÞbet op til hÊndelsen, sÄvel som baggrunden og eftervirkningerne. Ved at fortÊlle sin historie forsÞger hun ikke at skyde ansvaret fra sig, men at sÊtte den grusomme oplevelse i perspektiv. MÄlet er at lÞfte slÞret for hendes psykiske brister og lade andre med lignende erfaringer forstÄ, at de ikke er alene med deres problemer. HÄbet er at vise, at man pÄ trods af sorg og skyldfÞlelse kan tro pÄ tilgivelse og forsoning. Og fÞle glÊde ved at vÊre i live.

Uddrag af bogen:

Jeg sad inde ved klaveret den aften. Og brÊndte af mÞrke. Jeg fik den tanke, at jeg var fyldt af had. Ikke til nogen bestemt. Jeg strÞmmede af energi sÄ livligt, men det var en mÞrk energi. Bagefter tÊnker jeg pÄ, at det var den kraft, der drev mig til at gÞre det, jeg dernÊst gjorde. Jeg slog mit barn ihjel. Og forsÞgte selvmord. Den stÞrste afmagt et menneske kan fÞle. FÞlelsen af at give noget vÊrdifuldt op. Sige: Jeg kan ikke lÊngere. Dette pres er for stort. Jeg er splittet mellem syge og raske tanker, og nu vÊlger jeg sindssygen. Idet jeg ikke kunne andet. Jeg gav efter for vanviddet, og det var den sandhed, jeg fandt. Det der fÞltes rigtigst at gÞre. Efter at have lÊst i mine dagbÞger og ringet med faren for sidste gang. Alt ledte mig til denne ekstreme handling. Som ingen bagefter forstÄr. Som jeg selv prÞver at forstÄ hver eneste dag. Jeg mÄ en dag spÞrge mit barn, hvor ondt det gjorde. Hvis han vil se mig i himmelen

Om forfatteren:

Anne Marie Eriksen (f. 1972) er opvokset i den sĂžnderjyske by Gram. Som 19-Ă„rig fik hun en fĂždselspsykose, der endte med, hun drĂŠbte sin sĂžn og forsĂžgte selvmord. Hun har siden forsĂžgt at behandle den traumatiserende hĂŠndelse gennem maleri, musik og skrivning.