(15)

Hvis man ikke vidste bedre

ljudbok och e-bok


En kvinde vender tilbage til den by, hvor hun boede sammen med sin mand og sin datter. Hun har vÊret lÊnge vÊk, hun er blevet Êldre, og mÄske ogsÄ klogere, og i gensynet konfronteres hun med sine valg og med det fÊllesskab, hun aldrig rigtig blev en del af. Hun mÞder mennesker, som hun kendte engang, og der kommer nye til. Hun husker sin kamp for at finde plads i rollen som mor og som kone, for at leve op til kÞnnets og tidens konventioner.

"Hvis man ikke vidste bedre" fortsĂŠtter den undersĂžgelse af de tĂŠtte og svĂŠre relationer, som Lotte Kirkeby indledte med sine to fĂžrste bĂžger. Romanen tegner et portrĂŠt af en kvinde, der nĂŠrer en dyb og til tider besvĂŠret kĂŠrlighed til sin familie og til den by i provinsen, som er blevet hendes hukommelse, og som ikke vil slippe sit tag i hende.

Om forfatteren

LOTTE KIRKEBY (f. 1970) debuterede i 2016 med novellesamlingen "JubilĂŠum". I 2019 fulgte romanen "De nĂŠrmeste", som blev nomineret til DR Romanprisen. Hun er tidligere forlagsredaktĂžr og arbejder i dag desuden som journalist, oversĂŠtter og anmelder.