(0)

Hvis vi bare holder sammen ...

e-bok


Kan mennesker klare sig alene?

I Flemming Andersens bog "Hvis vi bare holder sammen" fra 1977 mÞder vi en almindelig dreng pÄ tolv Är. Han hedder Brian, og livet er ikke altid lige nemt for ham. IsÊr ikke da nogle store drenge udser ham til deres mobbeoffer. De kÞrer lÞs pÄ Brian, og han fÞler sig alene. Moren arbejder nemlig pÄ fabrik, og er vÊk meget af tiden. Faren er ikke i Brians liv. Faktisk ser det hele sort ud, indtil Brian en dag stÞder ind i nogle piger, som forstÄr ham. De stÞtter ham, og i fÊllesskab mÊrker de, at de kan Êndre forholdene til det bedre.

For unge lĂŠsere og for lĂŠsere med interesse i bĂžrne- og ungelitteratur fra 70'erne. For lĂŠsere med interesse for socialistisk litteratur.

Flemming Andersen (1945-2019) var en dansk forfatter, der bl.a. er kendt for sine bĂžrne- og ungdomsbĂžger. Hans bĂžger udkom fĂžrst i 70’erne pĂ„ det socialistiske Ă„rhusianske forlag MODTRYK og siden pĂ„ andre stĂžrre forlag. Han er kendt for sin let tilgĂŠngelige stil, og sine spĂŠndende, samfundsrelevante historier. En del af bĂžgerne omhandler USA, men er ogsĂ„ relevante for danske unge. Flemming Andersen har blandt andre arbejdet sammen med illustratorer som Teddy SĂžrensen og Thomas Kruse.