(0)

Hvordan blev Christina Hagen Danmarks provoforfatter nr. 1?

ljudbok


Op gennem 2010’erne udgiver Christina Hagen bþger med titler som “Sexdronning”, “White Girl”, “Boyfrind”, “Jungle” og “Korrekthedsbiblen” — vérker, som sammen med en sensationspréget mediedékning med tiden gav hende et ry som Danmarks provoforfatter nr. 1.

Sérligt provokerende var muligvis “Jungle”. Bogen vakte stor opsigt og skandale fordi fortélleren med tydelig nydelse taler om at vére sugar mommy for yngre, fattige elskere, og om at foretrékke store sorte pikke, og fordi Christina Hagen i et efterfþlgende interview indrþmmede at have racistiske og sexistiske tanker.

Den slags tanker mener hun ikke der er plads til i et Danmark prÊget af politisk korrekthed. Af samme grund virker hendes bÞger til at bÄde undersÞge og skubbe til grÊnserne for, hvad man mÄ skrive om og tÊnke pÄ, ogsÄ for at gÞre plads til menneskets "grimme" sider.

Lyt med, nĂ„r vi sammen med Klaus Brix taler om et forfatterskab, der har vĂŠret i konstant dialog med den offentlige debat op gennem 2010’erne, som insisterer pĂ„ at vise det grimme i mennesket, og som samtidig viser, hvilken rolle anmeldere og medierne spiller i den mĂ„de vi lĂŠser bĂžger pĂ„.

BrĂŠndende BĂžger

Litteraturen skal tage chancer for, at den kan forandre verden. Fra Dante som opfinder Helvede til Harry Potters genfortrylning af verden – over Yahya Hassans eksplosive digte og Suzanne BrĂžggers angreb pĂ„ kernefamilien, til 1984’s klaustrofobiske overvĂ„gningsverden og fatwaen mod Salman Rushdie. Lyt med, nĂ„r oprĂžrske gĂŠster lĂŠser og taler om de BrĂŠndende BĂžger.

Jacob Nielsen er tidligere radiovÊrt ved 24Syv, hvor han har vÊret vÊrt pÄ og produceret radio- og podcastserierne 'BrÊndende bÞger', "min litterÊre pornosamling', 'Den syvende statsmagt', 'Verdens lÊngste Tour-optakt' og 'Frankrig Rundt'. Jacob har desuden en bachelor-grad i litteraturvidenskab fra KÞbenhavns Universitet.